Wczytuję dane...

Nazwa surowca wg. INCI :Macadamia ternifolia Seed Oil

 

Olej macadamia wytwarzany jest z orzechów makadamia z drzewa uprawianego w słonecznej Australii i na Hawajach.


Właściwości:

  • spowalnia procesy starzenia się komórek
  • nadaje skórze sprężystość, działa przeciwzmarszczkowo
  • regeneruje zniszczone, suche i łamliwe włosy
  • ma właściwości ujędrniające więc jest idealny w walce z cellulitem i rozstępami
  • doskonale łagodzi podrażnienia po opalaniu
  • pomaga zwalczać krostki, zaczerwienienia, blizny i przebarwienia

 

JAK STOSOWAĆ?

Stosowanie zewnętrzne:

  • niewielką ilość oleju wmasowywać w wilgotną skórę twarzy
  • jako maska do włosów
  • niewielką ilość oleju wmasowywać pod oczy
  • stosować na obszary skóry z cellulitem lub rozstępami
  • stosować na obszary skóry ze zmianami
  • dodając kilka kropli do szamponu czy odżywki

CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU :

  • Metoda otrzymywania : wytwarzany z orzechów makadamia w wyniku tłoczenia na zimno
  • Waga produktu : 100 ml
  • Pochodzenie produktu : roślinne
  • Przechowywanie : suche miejsce, temp. 0-25 C, unikać światła słonecznego i wilgoci
  • Opakowanie : szklana butelka
  • Postać płynna, kolor ciemnożółty- bursztynowy
  • Zapach i smak : charakterystyczny orzechowy
  • Okres przydatności : zgodnie z serią/ zużyć do na etykiecie
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...