Wczytuję dane...
Wysyłka od: 13.00 PLN
Producent: Natural Secrets

Nazwa surowca wg INCI : Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil

Olej jest tłoczony na zimno z drobnych pestek owoców malin z rodzaju Rubus Idaeus. Obecnie jest produkowany na całym świecie.

 

Właściwości:

  • pobudza regenerację skóry
  • zapewnia ochronę przed szkodliwym promieniowaniem UV-A i UV-B
  • działa przeciw utleniająco
  • działa antybakteryjnie i antyseptycznie
  • wspomaga produkcję kolagenu i elastyny, opóźniając proces starzenia się skóry
  • łagodzi wszelkie podrażnienia, przyśpiesza gojenie się ranek
  • wspomaga odbudowę włosów i paznokci

JAK STOSOWAĆ?

Stosowanie zewnętrzne:

  • porcję oleju można dodać do tradycyjnego balsamu do ciała tuż przed użyciem
  • jako pielęgnacyjny olejek do twarzy stosowany samodzielnie lub w połączeniu z innym olejkiem- wmasowywać delikatnie w wilgotną skórę 
  • odrobinę oleju można dodać do kremu do twarzy tuż przed nałożeniem
  • może być stosowany także w produktach na okolice oczu, szyję, dekolt, jak i na całe ciało
  • może byś stosowany jako baza pod makijaż
  • jako dodatek do odżywki do włosów
  • aplikowanie na skórki paznokcia oraz dłonie
  • olej zmieszany w zbliżonych proporcjach z wybranym hydrolatem stworzy nawilżający płyn do oczyszczania twarzy o działaniu pielęgnacyjnym

 

CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU :

  • Metoda otrzymywania : olej zimno tłoczony z nasion malin Rubeus Ideau
  • Waga produktu : 50 ml/ 100 ml
  • Pochodzenie produktu : roślinne
  • Przechowywanie : zalecane przechowywanie w lodówce
  • Opakowanie : szklana butelka
  • Postać : płynny, złoty, ciemno żółty
  • Zapach : lekko orzechowy
  • Okres przydatności : zgodnie z serią/ zużyć do na etykiecie

Dzień dobry :)