Probiotyczny napój uzyskany w naturalnym procesie fermentacji. Charakteryzuje się orzeźwiającym, delikatnie korzennym aromatem. W smaku na pierwszy plan wyłania się imbir, a w tle wyczuwalna jest kurkuma. Produkt NIE JEST ostry.
Produkt naturalny, bezmleczny, bezglutenowy, ekologiczny, wegański, bez dodatku cukru i słodzików.
Skład ekologiczny:
woda (60%), zestaw żywych szczepów bakterii probiotycznych w postaci płynnej (min. 3,2*10 do 7) oraz ekstrakt z fermentacji składników roślinnych (40 %) (w tym: korzeń kurkumy (49%), korzeń imbiru (49%), ziarna pieprzu (2%)].
Suplement wytwarzany w procesie kaskadowej fermentacji składników roślinnych z udziałem żywych szczepów bakterii probiotycznych: Lactobacillus rhamnosus GG, L. rhamnosus LR 04, L. rhamnosus LR 05, L. acidophilus LA 1, L. delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, L. casei 101/37, L. plantarum LP 02, L. plantarum LP 01, L. fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, B. breve Bbr 8, B. longum BL 03, B. animalis ssp. lactis Bi 1 MDX, Streptococcus thermophilus Z 57, S. thermophilus 9 Y.
400 milionów bakterii probiotycznych w dziennej porcji.
Pojemność 125ml.
Zalecenia do stosowania probiotyku – kurkuma, imbir, pieprz:
- zapobiega i łagodzi stany zapalne organizmu
- stymuluje układ odpornościowy
- wspomaga walkę z wirusami i grzybami
- chroni przed zaburzeniami mikrobioty jelitowej
- wspiera oczyszczanie z toksyn i metali ciężkich
- wykazuje działanie przeciwutleniające chroniąc komórki organizmu
- stanowi bogactwo substancji bioaktywnych o charakterze prozdrowotnym
- odbudowuje naturalną fizjologiczną mikroflorę jelitową
- reguluje perystaltykę jelit i procesy wypróżniania
Sposób użycia:
- 125 ml. napoju raz dziennie przy posiłku
- Przed otwarciem butelki zawartość lekko wstrząsnąć
Warunki przechowywania:
- Oryginalnie zamknięte opakowanie przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym (optymalna temp. 6-20C).
- Napój po otwarciu najlepiej spożyć w ciągu 48 godzin. Z faktu iż gwarantuje to najwyższą skuteczność i walory smakowe.
- Naturalnym konserwantem koncentratu napoju są zawarte w nim prozdrowotne metabolity bakterii probiotycznych, w tym kwasy organiczne i antyoksydanty.