Wczytuję dane...
Wysyłka od: 13.00 PLN
Producent: Aliness

ProbioBalance by Aliness®

STARTER 
30 kapsułek Vege

Suplement diety

 

 

*Utrzymanie prawidłowego funkcjonowania jelit

 

Składniki

1 kapsułka

2 kapsułki (porcja dzienna)

Prebiotyk - Polisacharyd Fibregum™ Bio LAW

(aw<0,2%)

100 mg

200 mg

Babka Lancetowata - ekstrakt (Plantago

Lanceolata)

20 mg

40 mg

MICROENCAPSULATED PROBIOTIC BLEND:

4*109 cells

8*109 cells

   Bifidobacterium breve BR03

1,6*109 cells

3,2*109 cells

   Lactobacillus rhamnosus GG

1,6*109 cells

3,2*109 cells

   Lactobacillus acidophilus LA02

0,8*109 cells

1,6*109 cells

 

(1*109 cells =1 miliard)

Składniki: Prebiotyk - Polisacharyd Fibregum™ Bio LAW (aw<0,2%), Babka Lancetowata - ekstrakt (Plantago Lanceolata), Bifidobacterium breve BR03, Lactobacillus rhamnosus GG ATCC 53103, Lactobacillus acidophilus LA02 otoczka bakterii: estry glicerynowe kwasów tłuszczowych, otoczka kapsułki (hydroksypropylometyloceluloza).

 

*Babka Lancetowata przyczynia się do utrzymania normalnego funkcjonowania jelit

ProbioBalance by Aliness® STARTER Starter  wyselekcjonowane szczepy bakterii dedykowane osobom zaczynającym suplementację bakteriami probiotycznymi. Warto, aby nasz organizm przyzwyczaił się do dedykowanej suplementacji innymi produktami ProbioBalance, które zawierają znacznie większe ilości szczepów oraz ilości bakterii.


Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: 1-2 kapsułki dziennie podczas posiłku.

 

Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.

 

Suplement diety ProbioBalance by Aliness® STARTER Starter  zawiera 4 miliardy bakterii w każdej kapsułce. Każda bakteria została pokryta podwójną warstwą lipidową zapewniającą skuteczną barierę i umożliwiającą bezpieczne przechodzenie bakterii przez kwaśne środowisko żołądka, aby dotrzeć do jelit w stanie nienaruszonym, gdzie ma wykazywać swoją aktywność biologiczną.

 

Warunki przechowywania: Produkt może być przechowywany w warunkach pokojowych.

Chłodzenie wydłuży okres przydatności do spożycia. Należy unikać temperatur powyżej 25 °C.

Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

W celu zapewnienia najwyższej jakości produktu przez cały okres daty jego ważności, na etapie produkcyjnym, dodawane jest 20% naddatku technologicznego czyli ok. 20% więcej bakterii do każdej kapsułki.

** Zastosowanie mikrokapsułkowanych bakterii kwasu mlekowego wymaga specyficznej, opatentowanej metody analizy, dostępnej u producenta, w celu ilościowego określenia żywych komórek bakterii (cytometrii przepływowej). Patent no RM2009A000591